10 Nisan 2014 Perşembe

SAÇ RENGİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM, NASIL OLACAK?
 NE RENK BANA GİDER?
Saç rengim,kullandığım boya,kuaförüm,saç bakımım,sampuanım bana en fazla sorulan sorulardan biridir.Uzun yıllar röfle balyajlı kullandığım saçlarımı bir gün karamel tonlarına boyatmak isteyipte kızıl renge dönüşmemle kuaförüme olan güvenim yerle bir oldu.İlk boya deneyimim ve araştırmalarım sonucu kendi istediğim rengi deneme yanılma ile öğrenip isteğim renkleri ve yansımaları elde ettim.Saç renginizi değiştirmek aslında sanıldığı kadar zor değil,piyasada bir çok boya markası geçici renk kartelasına sahiptir,yani en fazla 15 yıkama ile renk akıp gider.Bu tür boyalarda peroksit yada amonyak kullanılmaz veya az miktarda bulunur.Bu durum saçta kuvvetli saç açılmasına sebep olmaz,sadece renk pigmentlerini kırar bir iki ton açar yada koyu renk verir.
SAÇ BOYAMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER NELER?
Saç renginizi değiştirmeye karar vermeden önce doğal saç renginize yakın olup olmadığını sorgulamanız gerekir.Bunun için tek yapmanız gereken ilkokul fotoğraflarına bir göz atmanızı öneririm.Doğal renginiz her zaman kendi saç renginizin bir iki ton açığı yada koyusu size yakışan olacaktır.
EVDE SAÇ BOYAMA
Boyanızın güzel bir renk almasını ve sonrasında canlı parlak görünmesini istiyorsanız sağlıklı ve nemini muhafaza etmiş saçlara ihtiyacınız vardır.Boya öncesi saç maskesi yada bir gün öncesinde argan yağlı bakım yapmak saçlarınıza gerekli olan nemi verecektir.Ben boyadan en az bir gece önce Avon Fas Argan Yağı içeren saç serumu kullanıyorum.Saçlarıma parlaklık ve ışıltı veriyor,üstelik uçucu özelliği sayesinde saçı ağırlaştırmıyor.Boyayı uygulamadan önce saç diplerinize nemlendirici bir krem veya vazelin sürmenizi tavsiye ederim,özellikle koyu tonlarda kuru ciltte saç boyası kötü görünüme sebep oluyor.Vazelin saç diplerinde boya oluşmasını engelliyor.Eğer boya kitinizin içinde boyama öncesi nemlendirici yada bakım solüsyonu varsa mutlaka uygulamanızı tavsiye ederim,Avon Advance Professional saç boyalarında ve bazı loreal boya kitlerinde var.Bu sizin saçlarınızın kuru kalmış yada kırık olan yerlerinde farklı renk oluşumunu engelleyecektir.Böylece tüm saçlarda eşit renk elde etmiş olacaksınız.Boyama işleminden sonra saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamanızı tavsiye etmiyorum,bu saçlarınızı mat görünmesine sebep olacaktır ve boyanın çabuk akmasına neden olacaktır.
Bundan sonraki yazımda saç renklerimi nasıl elde ettim?Kullanabileceğiniz boyalar ve benim favori boyalarım:)Hangi marka boya kalıcı,renk aşamaları nasıl olmalı?Saç renginiz ve değiştirmek istediğiniz renk hakkında sorularınızı zevkle cevaplayabilirim.


5 yorum:

  1. palette naturals 7.65 altın çikolata boya hakkında fikriniz varmı palettenin numaralarını karıştırıyorum hep altın sarı yansımamı kızılmı olur acaba yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;7;65 boya olarak anlamı 7 Bakır; 6 kırmızı ve 5 açık kestane oluyor.Yani en yoğun renk bakır burda saçlara yoğun bakırlık verir.☺️👍ben bu rengi kullandım fakat boyanın tamamını kullanmıyorum genelde yarım tüp kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, garnier 6.46 yoğun bakır kahve ile boyasam saclarimi kizillik çok mu belirgin olur. Turuncuya dönük saç elde etmek için onerebilecginiz boya ya da karışım var mı ? Saçlarım ustler doğal sacim kumral. Altlarda ombreden kalan sariliklar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba saçlarınız açık renk değil sanırım bu boya saçlarınızı turuncu yapmaz hatta boyanın kızıl tonu ağırlıklı olduğundan koyu kızıl saçlarınız olur sakın bunu denemeyin derim ben. Tam saç renginizi bilmiyorum fakat kumral tonlarında biri turuncu yani pas rengine dönük bir saç istiyorsa TARÇIN BAKIR tonlarında boyalar size uygun olur.Hatta 2 ve 3.boyamadan sonra saç tam rengini bulur diyebilirim.:) Örneğin Nevacolor 8:44 saç boyası veya loreal excellence 7:43 tarçın bakır boyalar uygundur.😉

      Sil
    2. Eğer turunculuğu fazla olsun isterseniz boyanın içine %25 oranda sarı boya katmanız gerekir. İlk boyamada bunu tavsiye etmiyorum çok açık bakır elde edersiniz bu size fazla turuncu gelebilir.3 hafta sonra 2. Boyamada düşünebilirsiniz.:)

      Sil