17 Nisan 2014 Perşembe

RİMEL TAVSIYELERİM

HIGH PERFORMANCE ROTATING VOLUME MASCARA
Flormara tesadüfen kaş farı sormak için girdim,iyiki girmişim.Şehrimizde açmış olduğu butik mağazası ürünleri ve dekor dizaynı ile başımı döndürdü.:)Ojeleri ve göz kalemlerini sık sık kullanırım.Flormar ürünlerini yenilemiş cilt bakım ve temizleme kremleri çıkarmış,mağaza çalışanları gayet ilgili...maskara reyonunda içeriğinde zaytinyağı bulunan siyah pembe ambalajı dikkat çeken ve pille çalışan döner başlıklı Rotating maskarayı denedim,siyah tonu ve kirpikleri kavrayıp kıvırarak boyaması kolay sürüşü hoşuma gitti,gür kirpiklere sahip olmak istiyorsanız tek kat sürmek yetmiyor,ince yapılı kirpiklerim olduğundan ayrıca yanında içeriğinde yine zeytinyağ bulunan transparan besleyici maskarasını satın aldım bu maskarayı kaşlarım içinde kullanıyorum besliyor ve kalem sonrası şekil veriyor.Flormarın bu maskarasını kesinlikle tavsiye ederim.Web sayfasından da alışveriş imkanı var.
http://www.flormar.com.tr/control/main/

RIMMEL LONDON SCANDALEYES MASKARA
Bir diğer maskara
tavsiyem,Watsons'larda sıkça rastladığımız standı olan Rimmel markasının,SCANDALEYES marka maskarası,satış elemanının tavsiyesi üzerine aldığım,bu maskara fırça şekli beni cezbeden yanı oldu,satış elemanı içinde kirpik ilaveleri olduğunu söyledi fakat bundan çok emin olamadım varsa bile fazla değil! Maskara fırçası silikon ve uç kısmında maskarayı sürdükten sonra kirpiklerinizi tek tek ayırabileceğiniz top şeklinde tasarlanmış.Fırçayı dikey tuttuğunuzda rahatça kirpikleri ayırabilirsiniz.Siyah rengi orta ayarda fakat kıvamı gayet iyi iki kat uyguladığınızda gür ve hacimli kirpiklere sahip olabilirsiniz.Tavsiye edermiyim?  evet:) 

RİMEL NASIL UYGULANMALI? KİRPİKLERİ UZATAN KÜR TARİFİ:

RİMEL NASIL UYGULANIR? 



• Rimelin daha iyi görünmesi için kirpiklerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Lens kullananlar, rimel sürmeden önce lenslerini takmalı. 

• Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün. 

• İlk katı uyguladıktan sonra bir müddet bekleyip kirpiklerin kurumasını sağlayın. Daha sonra ikinci kata geçebilirsiniz. 

• Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız; fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Kirpiklerin uzun görünmesini isteyenler; fırçayı dik tutup kirpikleri tek tek boyayabilir. 

• Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın. 

• Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız birkaç saniye bekleyin ve bir pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin. 

Kirpikleri besleyerek uzatan bir formül var! Artık evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte Suna Dumankaya'nın etkili kirpik uzatma formülü:
Kirpik uzatan yağlar:
-1 çorba kaşığı badem yağı
-1 tatlı kaşığı buğday özü yağı
-1 tatlı kaşığı soya yağı
-1 çay kaşığı lanolin
-3?er tane ceviz ve fındık

Kirpik uzatma kürü nasıl hazırlanır?
Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağının içine 3’er tane ceviz ve fındık koyun. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıttıktan sonra süzün. Süzerken içine bir çay kaşığı lanolin karıştırın. Karışımı küçük bir cam kavanoza koyun, her gece yatmadan önce bir pamuk yardımı ile hafifçe kirpik diplerinize sürün. Sürerken gözünüze kaçırmamaya dikkat edin.

14 Nisan 2014 Pazartesi

E vitamini yağı etkisi

E vitamini yağı'nın sihirli etkisi;
Bir süre önce eczacı tavsiyesiyle aldığım E vitamini kapsüllerinden çok memnunum,cildim özellikle göz çevresi, kış mevsiminin etkisiyle iyice kurumuştu,eczaneden aldığım bepanthol cilt bakım kreminin yanında bu kapsülleri açıp bir miktar kremin içine katıp yüz çevresine göz dahil masaj yaparak  yediriyorum.Haftada bir defa yapmak yeterli geliyor,genellikle gece yatmadan önce makyajdan arınmış temiz cilde uyguluyorum.Kuru ve alerjik ciltlere özellikle tavsiye ederim.Sabah kalktığınızda pamuk gibi pırıl pırıl bir cilt ile karşılaşacaksınız.:) Ayrıca ben bu minik kapsüllerden birer adet gece bakım kremimin ve gündüz nemlendiricimin içine karıştırdım.Deneyin etkisini farkedeceksiniz.
Saf E vitamininin yararlarına gelince,yağının,yaraların daha çabuk iyileşmesi, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerinin ötelenmesi, cildin daha parlak olması ve kırışıklıkların hafiflemesi gibi pek çok faydası bulunmaktadır. Bu nedenle günümüzde cilt ve tırnak bakımı için üretilen pek çok ticari ürünün içinde E vitamini bulunur.☺️

13 Nisan 2014 Pazar

New York Usulu Muzlu&Çilekli Magnolia





Son günlerin gözde tatlısı nefiss Magnolia puding yaptım.Newyork'ta ki  Magnolia Bakery adında bir fırının  meşhur tatlısı..😋
Malzemeler (6 kişilik):
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket bebe bisküvisi (yada petibör bisküvi)
Çilek ve/veya muz
1 kutu süt kreması (200 ml)

Yapılışı:

Sütü derin bir tencereye alıp, üzerine toz şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Muhallebi soğuyunca, süt kremasını ekleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın. 

Çilek ve muzları dilimleyin. 

Bebe bisküvilerini robotta çekin. 

Kupların içine, ilk önce çekilmiş bisküviden bir yemek kaşığı dökün. Ardından da dilimlenmiş çilekleri dizip biraz muhallebiden dökün. Sonra biraz daha bisküvi döküp muzları dizin.Yine muhallebiden döküp en üstüne yine çekilmiş bisküviden serpin,üstüne çilek koyup süsleyin.Buzdolabında en az 1 saat soğusun,afiyet olsun.☺️