17 Nisan 2014 Perşembe

RİMEL NASIL UYGULANMALI? KİRPİKLERİ UZATAN KÜR TARİFİ:

RİMEL NASIL UYGULANIR? 



• Rimelin daha iyi görünmesi için kirpiklerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Lens kullananlar, rimel sürmeden önce lenslerini takmalı. 

• Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün. 

• İlk katı uyguladıktan sonra bir müddet bekleyip kirpiklerin kurumasını sağlayın. Daha sonra ikinci kata geçebilirsiniz. 

• Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız; fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Kirpiklerin uzun görünmesini isteyenler; fırçayı dik tutup kirpikleri tek tek boyayabilir. 

• Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın. 

• Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız birkaç saniye bekleyin ve bir pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin. 

Kirpikleri besleyerek uzatan bir formül var! Artık evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte Suna Dumankaya'nın etkili kirpik uzatma formülü:
Kirpik uzatan yağlar:
-1 çorba kaşığı badem yağı
-1 tatlı kaşığı buğday özü yağı
-1 tatlı kaşığı soya yağı
-1 çay kaşığı lanolin
-3?er tane ceviz ve fındık

Kirpik uzatma kürü nasıl hazırlanır?
Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağının içine 3’er tane ceviz ve fındık koyun. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıttıktan sonra süzün. Süzerken içine bir çay kaşığı lanolin karıştırın. Karışımı küçük bir cam kavanoza koyun, her gece yatmadan önce bir pamuk yardımı ile hafifçe kirpik diplerinize sürün. Sürerken gözünüze kaçırmamaya dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder