24 Kasım 2014 Pazartesi

Portakal Soslu Kek 🍊

Bir kek düşünün....Tüm evi portakal kokusu sarmış...🍊😋
Mutfakta yeni farklı tarifler denemeyi seviyorum.Bir süredir evde kek yapmadığımı farkettim.Elmalı, limonlu,portakallı,meyveli,çikolatalı kek tarifleri google'da oldukça fazla...Mevsimine uygun portakal üzerinde karar kıldım.Bol kokusu, nefis portakal tadı yoğun olsun istedim.Kek üstüne sos yapımını araştırıp kendimden bir şeyler katarak bu nefiss kek ortaya çıktı...🎂😉

Portakal Soslu Kek 
Malzeme ;
3 yumurta (15- dakika önce buzdolabindan çıkartılmış olmalı) 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
2,5 bardak un 
Kabartma tozu, vanilya 
1 portakal rendesi, yarım su bardağı ceviz 
Portakal sosu ;
1 portakal rendelenir ve suyu sıkılır, 2 yemek kaşığı toz şeker eklenir bir tavada 7-8 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra kalıptan çıkartılır kek üzerine bıçakla bir kaç yerden kesik açılır ve sıcak sos kaşıkla kekin üzerine dökülür. 
Kek Hazırlanışı : 
Yumurta, şeker, süt ve sıvıyağ sırasıyla mikserle yüksek devirde çırpılır.Un kabartma tozu, vanilya ve 1 portakal rendesi, ceviz parçaları ilave edilir.Kakaoyu eklemeden hamurun yarısı başka bir kabın içine dökülür.Diğer yarısına 3 yk kakao ve yarım çay bardağından az su eklenir.( iki hamur kıvamı aynı olması için su ekliyoruz.) Kek kalıbı yağlanır ve 2 kaşık beyaz hamur, 2 kaşık kakaolu hamur olacak şekilde ara vermeden kek kalıbına hep üstüste dökülecek şekilde eklenir.Tüm hamur bitince sıcak fırına 180 C de pişirilir.45 dakikada pişer.Fırından çıkınca sıcak portakal sosu dökülür.Afiyet olsun.😋🎂💖 
Sos yapımı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder